"Cum sa faci ulei la tine acasa"

Ma tot gandesc de ceva vreme sa aduc ulei de masline din Grecia si sa il imbuteliez in sticle mai mici, combinandu-l cu diferite alte chestii. Intre timp, ca si cum ideile mele sunt suficient bune dar

altii se misca mai repede, am vazut deja prin oras la Bacania Veche ceva de genul asta.

Radu imi tot spune sa cumparam o presa automata pentru uleiuri. Intre timp gasesc asta la prieteni care nu ma cunosc inca:

“Povestea cu putin timp in urma o batranica despre cum faceau oamenii claca la curat seminte de dovleac, apoi se duceau cu ele undeva in sat unde exista o presa pentru ulei. Isi faceau ulei pentru un sezon. Pe atunci nimeni nu cumpara asa ceva. Si ganditi-va, ulei de seminte de dovleac sau ulei de nuci, o adevarata mina de vitamine.
Ne-a venit apoi ideea sa cautam si noi o astfel de presa. Si iata ce am gasit, la un pret destul de accesibil zic eu.

Extrage ulei din:

Seminte de floarea soarelui
Nuci
Alune
Arahide
Seminţe de cânepă
Seminţe de rapiţă
Migdale
Seminţe de susan
Semintele de in
Seminţe de dovleac
Boabe de soia
Boabe de cacao

Mi se pare minunat acest extractor. Daca stai la tara nu ai cum sa nu ai la indemana cateva ingrediente pentru a face ulei. As spune ca acesta unealta nu trebuie sa lipseasca din ''trusa pentru independenta :)
Aici pentru mai multe detalii.
S-ar putea să îţi placă”

zp8497586rq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>