Ieri am pornit cuptorul pe lemne

Inspirat de bucataria de la Sfantul Munte, minunata carte primita cadou de la Cezar, am zis sa gatim simplu si la foc de lemne.

Am luat cam 1 kg si jumatate de cartofi plantati de noi, i-am curatat, i-am spalat o singura data, nu de mai multe ori, ca sa nu aruncam la chiuveta tot gustul, si i-am taiat in patru.

I-am pus intr-un vas de pamant, am adaugat cam 200 de ml de ulei de masline presat la rece, sare de mare, piper, oregano, cimbru, cateva foi de dafin pe care le am tot de la Sfantul Munte, direct din Dafni (oare de ce se numeste oraselul asta asa?), si i-am amestecat bine cu mainile ca sa se imbine toate gusturile si mirodenile. Am adaugat un pahar cu apa, dar cu mare grija, intr-un colt al vasului, ca sa evit spalarea cartofilor si indepartarea mirodeniilor lipite de ei.

I-am pus in cuptor. Inainte sa ma spal pe maini mi-am mirosit mainile, cine gateste reteta asta sa faca la fel.

Dupa ce au devenit usor galbeni, am intetit focul si i-am mai lasat vreo 45 de minute. Cam cu doua minute inainte sa ii scot, am pus peste ei sucul de la trei lamai. Am amestecat bine. Incercati asta. Serviti cald, sau rece, nu mai conteaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>