O reteta simpla, de paine, naturala

Dupa mai bine de un an si ceva, cu multa rabdare din partea lui Bogdan pe care nu l-am mai sunat si azi pentru consultare, dupa multe amestecuri deja preparate si Bio, si ne – Bio, care costau mai mult decat cea mai buna paine de la Paul, azi la repezeala, in sfarsit, mi-a iesit. Paine cu faina integrala de la Natural Market, bobite de mustar si ulei de masline, evident din Grecia.

420 de ml de apa

2 lingurite de ulei de masline, no-name, de la un grec din Thasos ( culoare verde, intensitate de unt)

675 de grame de faina integrala de grau Verival

O lingurita si 1/2 de sare

2 lingurite de zahar

un plic de drojdie uscata de 9 grame

Bobite de mustar, la simt, nu am apucat sa le numar.

Am mers pe programul 1, standard si care a durat cam 3 ore jumate. Apoi pentru ca imi place un pic arsa, am mai agaugat 10 minute de coacere. Mirosul a fost delicios, painea e la fel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>