Paine de la Tartelier

Ne-am facut prieteni noi si ne bucuram. Ma tot gandeam ca asta ar fi frumos in viitor, sa ne adunam intr-un fel sau altul, si unul sa faca un gem bun, altul o paine, altul un vin, sa reusim cumva sa adunam lucrurile astea la un loc. Sa le legam unele de altele ca sa le cunoasca si altii.

Cu Tartelier ne-am imprietenit si am reusit sa si facem ceva concret impreuna. Adica sa vindem painea lor si la noi pe Natural Market. Ca sa ii cunoasteti mai bine va sugeram cateva pasaje preluate de pe site-ul lor:

"Din păcate, mâncarea bună, produsă "curat" din ingrediente de calitate, cu know-how și atenție la detaliu, este tot mai amenințată de producția de masă fără scrupule. Pâinea nu face excepție; cel puțin în București, pâinea de calitate e aproape inexistentă. Nemulțumiți de situație, am hotărât să ne-o facem singuri. Așa a început o aventură a descoperirii unei meserii vechi de milenii, cu secrete și satisfacții nebănuite. Am învățat din încercări, ghidați de unii din cei mai buni profesori prin cărțile pe care ni le-au lăsat. Ne-am calibrat gustul și am descoperit rețetele tradiționale, în brutării din Franța, Germania și Statele Unite. Formația științifică ne-a ajutat să înțelegem mai profund fizica, chimia și biologia aluatului si maialelor. În câțiva ani, motivați exclusiv de pasiunea pentru pâine, am adunat cele 10.000 de ore necesare desăvârșirii în meserie. Și ajunși aici, am hotărât să împărțim ce am învățat cu voi, deschizând Tartelierul."

"Credem în ingrediente simple, autentice, pregătite în așa fel încât să fie puse în evidență și nu acoperite cu arome care nu le aparțin. Pentru noi pâinea trebuie sa fie atât de gustoasă, încât să-ți vină să o mănânci goală. Pâinea noastrã are doar atât: fãinã, apã, sare și maia. Ocazional, veți mai găsi în ea puțină drojdie, diverse semințe, măsline, brânză, cartofi sau ierburi aromate. Noi nu credem că îi trebuie mai multe, așa că nu vom pune niciodată afânători, conservanți sau coloranți. Fiecare pâine e formată de mână, cu grijă la detalii, și e coaptă doar atunci când este gata. Într-o fabrică mare pâinea ajunge in cuptor în doar câteva minute. La noi, în 6-12 ore! Culoarea crustei, miezul elastic și gustul puternic se dezvoltă doar în timp."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>