Sa bucatarim impreuna

Azi ne-am tras o mica leapsa la birou, o leapsa cu si despre gatit. Am zis sa incercam sa gatim fiecare pentru ceilalti, macar o zi pe saptamana. Tot azi, Lucica ne-a adus niste paste carbonara aproape de nota 10, adevarat ca nu gatite de el.  Maine, vineri, am picat eu. De post!

Soup1

Am facut asa pe fuga, cu un cost de numai 27 de lei, o ciorba de praz si cartofi, acrita cu zeama de varza – productie proprie. Am aprins repede focul pe balcon, pentru ca imi place sa gatesc la foc de lemne si am pornit:

Am dat morcovii, ceapa si prazul prin razatoare. Un cartof mare l-am taiat in bucatele. Am picurat un pic de ulei de masline, le-am calit binisor sub capac. Am adaugat un pahar de vin alb. Am pus apa si am lasat la fiert circa 20 de minute. Am pus cam un litru jumate de zeama de varza la fiert si cand a dat in clocot am aruncat-o peste ciorba, deja scazuta. Maine taiem leusteanul si il aruncam peste. A doua  reteta va fi o salata calda de fasole alba.

Am mai povestit despre ea, aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>