Salate

Poate ca am ajuns sa fiu "obsedat" de topinamburi, dar sunt cu adevarat minunati. Asta seara, ca sa mancam ceva usor, am inventat o reteta pentru o salata simpla.

Am folosit ingrediente bune, ulei de masline din Grecia de la furnizorul nostru de la Natural Market, andive de la Gheraesti, judetul Neamt, cumparate direct din piata Rm. Sarat, topinamburi de la Gurbanesti, productie proprie, (din numai 13 topinamburi bio cumparati anul trecut de la Pukka Food, am recoltat peste doi saci), lamai din comert din pacate, patrunjel si menta de pe balcon, minunata paine de la Tartelier.

Am curatat si spalat andivele si le-am lasat un pic sa se patrunda cu gustul uleiului de masline. Am o rasnita plina cu sare de mare si piper, amestec cumparat de la Biofarmland. Am invartit-o de vreo doua ori pe deasupra salatei. Am curatat vreo 5 topinamburi. Topinamburul crud are o consitenta de mar proaspat, cu un iz fin de usturoi si care arata ca un cartof nou. I-am inmuiat bine in uleiul de masline. Apoi am stors peste ea (salata) o jumatate de lamaie intreaga. Am tocat cateva frunze de menta cu cateva frunze de patrunjel. Am tras un pic painea in tigaie ca sa fie crocanta. Am asezat totul impreuna cu un pahar de Sauvignon blanc de la maestrul Dinescu.

Azi e dezlegare la ulei si vin :)

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>